Tatueringar i Maya stil

I en värld av tatueringskonsten finns en helt ny trend — etnisk tatueringar (Celtic, slaviska, maori och, naturligtvis, indisk tatuering). När det gäller indianska tatueringar, så har vi i åtanke i första hand tatuering i Maya stil.

Tatueringar i Maya stil är ganska svårt att göra — och det handlar inte om prestandaproblem, men den semantiska belastning tatuering. Levt till nutid är bara några exempel på Maya teckensnitt och bildkonst av folket (som vi vet har en stor del av kulturarvet gått förlorad, etnografer forskare fortfarande bedriva forskning på detta område).

Mayans var oöverträffad krig, så att tatueringen de skulle hänvisa till militära förmåga och bedrifter vapen (den mest vågade av kriget var täckta med tatueringar i sin helhet). Gör Maya gudom var Akat, svarar bara för tatueringar kroppsmålning. Betydelse tatueringar Maya-stil visar i första hand om den mänskliga intresset för denna antika civilisationen, deras rika kultur.

Att säga att den som har betalat en tatuering i Maya stil, vill berätta för världen om hans militära bedrifter, skulle det vara fel. Och på samma gång tillräckligt aggressiv semantiska belastning av tatueringar är klart för alla, och det behöver inte vara expert på indian tatueringar.

Tatueringar är ofta förväxlas i Maya stil och Aztec tatuering stil. Deras grundläggande skillnad: aztekerna tillverkade huvudsakligen tatueringar av religiösa värden och Maya — militären.

Om du möter en portfölj av välkända tatuerare som utför tatueringar Maya-stil, kommer du att märka att många av de skisser visar örnen och Maya pyramiden. Tack vare konsten att bio, i stil med Maya tatueringar har en annan igenkännbar bild — kristall skallar, en av de äldsta artefakter av en försvunnen civilisation.

En annan populär ämnet skisser tatuering — det är typsnittet av Maya. Typsnittet ser ut som ett oändligt antal fina linjer, så att från tatuerare kräver en speciell färdighet i utförandet av teckenbilden.

Foto Maya tatueringar igenkännbar: svart grafisk kvalitet linje, en massa små detaljer i exakt plottning. Ganska ofta porträtteras totemistiska djur. I de flesta föreliggande bildcirkel tatuering eller rundad form, eller cirkel ligger inom ett av mönsterelementen (t ex är prydnaden ligger på en cirkel). Av särskild betydelse är en cirkel eller oval — det är en symbol för solen, har också en andra betydelse — en symbol för livets kretslopp.

Fördelen med tatueringar i stil med Maya — det är att involvera den antika kulturen, bilderna ser snygg och visar ett intresse för mänskliga etnicitet.