Tatueringar i Polynesiens stil

Tatuering stil Polynesien bland européer har vunnit popularitet nyligen, i den första halvan av nittonhundratalet. Naturligtvis i mode de kom, på grund av dess komplicerade, bisarra och utomordentligt vacker prydnad som består av spiraler, vågor, sicksackar, geometriska former. Även moderna kändisar (t.ex. John Duane) bedragna av sådana tatueringar.

Men få människor tycker om sin sanna, original, öde. I arkaiska polynesiska kultur, inte tatueringar var bara för kropp smycken, men de investerat en djup sakral innebörd. Med deras hjälp etablera kontakt med den övre gränsen i världen.

Själva processen med tatuering var en helig sakrament, ritual, uppförande som bara kunde präst. Varje teckning hade sitt värde, påverka ödet för bäraren. Denna uppfattning underkläder målning i polynesiska bild av världen går tillbaka till idéer och ritualer i den antika Maori.

Tatuering i Polynesien, var det ett slags telefonkort eller snarare spelade rollen av en identitetshandling. Hon rapporterade att till några gamla, och längs med stammen, en person tillhör, hur har social status, alla handlingar och förtjänstfulla handlingar i livet för engagerade än kända.

Skisser av polynesiska tatueringar märkta på fotot, som påminner om den gamla konsten att träsnideri, utför inte bara en estetisk funktion som utrustad med en stor sakral belastning. Träd i en primitiv, särskilt totem medvetande avgudade också, förandligad, identifierades med den mänskliga kroppen.

Den mänskliga kroppen är liknas vid den mytologiska idéer om världen, universum och astrala förståelse indelad i zoner av skärningspunkten mellan olika energiflöden. Det är i dessa områden och tillämpade mönster, så genom att blockera effekten av t ex den negativa, för att få i det goda livet, för att justera karaktär, ändra eller förbättra partiet som om det är avsett att skriva. Resultatet är direkt beroende på bilderna och tillhörande symboler.

  • Sköldpadda i drevnepolineziyskom förståelse representerar skydd, energi ogenomtränglig skal, som inte flyter in i livet av någon onda krafter. det innebär också hälsa, familj fästning, livslängd
  • Solen är en evighet, relationen och kontinuitet i livet, som döden. Det lockar livgivande värme, glädje, vänlighet, framgång tänkt företag.
  • Skat anses vara en kraftfull talisman. Skyddar mot negativitet. Ger inre frihet, förfining och överklagande.
  • Shark ger kraft, makt och viljestyrka och uthållighet. Skyddar mot fiender och allehanda skada.
  • Lizard (såväl — gecko, iguana) öppnar högre kunskap, gåva klärvoajans förstärker övernaturliga krafter.

Och idag, i vår tekniska och civiliserade ålder, tatueringar på vissa polynesiska öarna har inte förlorat sina heliga värden och används för att kommunicera med den högsta gudom.