Tatuering salamander

I den samtida konsten, tatueringar salamander framställs som en drake utan vingar, som är omgiven av lågor. De gamla alkemisterna trodde dess unika flora och identifieras med andan i förbränningen. Bite salamandern var en av de farligaste.

Forntida folk trodde att djuret kan leva i brand, eftersom hennes kropp var kall och hudfärg liknar lågorna. I verk av Plinius och Aristoteles, filosofer avses förmågan att släcka eldsalamander egen kropp kallt.

Salamander ansågs asexuella djur och medeltiden, är det en symbol för inre kamp med köttsliga begär. I kristendomen är det identifieras med motståndet i tro, dygd och kyskhet. Kungen av Frankrike, Francis första salamander avbildad på sin logotyp som en symbol för godhet och seger över det onda.

I det gamla och medeltiden i Storbritannien är ett djur i samband med mod och tapperhet ut under strider. Med möjligheten att regenerera, salamandrar tatuering innebar restaurering och väckelse, som en symbol för phoenix.

I den tyska filosofin i salamander att spela en särskild roll. Man trodde att det finns levande organismer som kan leva i luften, jorden, vattnet, men det finns praktiskt taget inga djur erövrade fjärde skal — eld. Det salamander tilldelades rollen som en universell organism.

Sammanfattningsvis kan man hävda att värdet av salamander tatuering — det är: beständighet, lugn, likgiltighet, arrogans, uppdatera väckelse.

DELA MED SIG
Tidigare artikelTatuering samurai